Nyheter

MEDALJE: Medvedev gir en medalje til en russisk soldat som ifølge russiske myndigheter tjenestegjør i Ukraina. Foto: Sputnik, AP, NTB

Russlands ekspresident hevder å ha besøkt russiske styrker i Ukraina

Russlands ekspresident Dmitrij Medvedev sier han har besøkt russiske styrker nær frontlinjen i Donetsk-regionen i Ukraina etter ordre fra Putin.

Publisert

– På instrukser fra presidenten besøkte jeg en skytebane nær kontaktlinjen i Donetsk, sier Medvedev, som tidligere har vært president og statsminister i Russland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nyhetsbyrået Sputnik, som i Vesten ofte oppfattes som en propagandakanal for russiske myndigheter, har publisert en rekke bilder som angivelig viser Medvedev sammen med soldater i Ukraina.

– Soldatene viser utmerkede kampegenskaper som vilje, hurtighet og en holdning med mål om seier, sier Medvedev, som for tiden fungerer som nestleder i Kremls sikkerhetsråd.

Han hevder videre at over 325.000 soldater har blitt rekruttert inn i det russiske forsvaret siden starten av året, et høyere antall enn de 280.000 han nevnte i begynnelsen av september.

Medvedev har vært høylytt om sin støtte til Russlands invasjon av Ukraina og fordømmer ofte Vesten i provoserende innlegg i sosiale medier.

Powered by Labrador CMS