Nyheter

BAKHMUT: Ukrainske soldater i Bakhmut 26. april. Det er ventet at Ukraina vil sette en gang en motoffensiv mot russerne.
BAKHMUT: Ukrainske soldater i Bakhmut 26. april. Det er ventet at Ukraina vil sette en gang en motoffensiv mot russerne.

Amerikansk general: Ukraina vil få våpen til våroffensiv

Det ukrainske forsvaret vil få de våpen de trenger i tide for en kommende motoffensiv, sier en amerikansk general.

Publisert

Øverstkommanderende for de amerikanske styrkene i Europa, general Christopher Cavoli, redegjorde onsdag for Kongressen i Washington om leveransene av våpen til Ukraina. Cavoli er også Natos øverstkommanderende (SACEUR).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Som et eksempel på at mange våpensystemer blir levert som planlagt, sa han at over 98 prosent av de kampkjøretøyene som er lovet, har allerede blitt levert til militærmyndighetene i Kyiv.

– Jeg er svært trygg på at vi har levert det materiellet de trenger, og vi vil fortsatt holde forsyningslinjene åpne for å støtte opp om deres operasjoner, sa Cavoli under en høring i forsvarskomiteen i Representantenes hus onsdag.

Powered by Labrador CMS