Nyheter

IL-76: Et russisk Il-76 lastefly under Dubai Air Show i november 2023

Hevder Ukraina brukte amerikanske våpen mot militærfly

Russlands president Vladimir Putin sier at Ukraina brukte amerikanske Patriot-raketter til å skyte ned et militært lastefly i russisk luftrom.

Publisert

– Flyet ble skutt ned med Patriot-raketter fra USA. Det kan sies med sikkerhet, sa den russiske presidenten i en TV-sendt tale onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det militære transportflyet – et Iljusjin Il-76 – ble skutt ned 24. januar i den russiske grenseregionen Belgorod. 74 personer skal ha omkommet, ifølge russiske myndigheter.

Russiske myndigheter hevder at det var 65 ukrainske krigsfanger om bord på flyet, og at det ble skutt ned av ukrainske styrker. Ukraina har ikke formelt bekreftet eller avkreftet dette.

Russland har startet sin egen gransking av hendelsen, men onsdag sier Putin at han ønsker en internasjonal etterforskning velkommen.

Ukraina har bedt om en internasjonal etterforskning, og at både FN og Den internasjonale Røde Kors-komiteen får tilgang til stedet der flyet gikk i bakken.

VRAKRESTER: Vrakrestene av militærflyet som styrtet nær den ukrainsk-russiske grensa onsdag forrige uke.
Powered by Labrador CMS