Nyheter

STORMPANSERVOGN: En polsk variant av BMP-1 fotografert i forbindelse med en øvelse.

Tyskland gir grønt lys til salg av stormpanservogner til Ukraina

Tyske myndigheter har gitt grønt lys til et tsjekkisk selskap som skal selge 58 stormpanservogner av typen PbV-501 til Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Stormpanservognene, som tidligere gikk under betegnelsen BMP-1, tilhørte opprinnelig den østtyske hæren og er utstyrt med kanoner og maskingevær.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter murens fall ble de overtatt av det tyske forsvaret Bundeswehr, som solgte dem til et tsjekkisk selskap. Det skjedde under forutsetning av at Tyskland måtte godkjenne videresalg.

Selskapet forsøkte i 2019 å få grønt lys til å selge stormpanservognene til Ukraina, men fikk da nei fra Angela Merkels regjering som fryktet at det ville skape problemer for Tysklands forhold til Russland.

Etter Russlands invasjon av Ukraina søkte det tsjekkiske selskapet på nytt om tillatelse, og den nåværende regjeringen i Berlin har innvilget såkalt sluttbrukersertifikat, skriver avisen Welt.

Rettelse: PbV-501 og BMP-1 ble først omtalt som stridsvogner gjennomgående i artikkelen. Det korrekte er stormpanservogner. Rettelsen er gjort 03.04.2022, klokken 11.00.

Powered by Labrador CMS