Nyheter

KAMPKRAFT: I tillegg til å sende egne vogner har Tyskland gitt andre land lisens til å levere tyske vogner til Ukraina. På bildet er den tyske forsvarsministeren Boris Pistorius under en pressekonferanse i Tyskland.

Pistorius: Første bataljon med Leopard 2 sendt innen utgangen av april

Tysklands forsvarsminister tror Ukraina kan motta minst en bataljon med stridsvogner i løpet av årets fire første måneder.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsminister Boris Pistorius sier han tror Tyskland kan få sendt den første bataljonen med Leopard 2-vogner til Ukraina innen utgangen av april.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: FMA: Alle de nye stridsvognene skal være levert innen 2029

– Jeg tror vi kan levere minst én bataljon i løpet av dette årets fire første måneder. Tre måneder kanskje. Og deretter blir vi selvsagt nødt til å fortsette så raskt som mulig, sa Pistorius til pressen under et besøk i Polens hovedstad Warszawa onsdag.

Tyskland har lovet å sende 14 stridsvogner av typen Leopard 2 og sa allerede i januar at de kan bli levert i slutten av mars eller begynnelsen av april. I tillegg har tyskerne gitt andre land lisens til å sende stridsvogner.

Les også: Danmark i front for stridsvogn-donasjon til Ukraina

På sikt er målet å opprette to bataljoner med Leopard 2-stridsvogner. En slik bataljon består vanligvis av 40–50 stridsvogner, samt mye annet materiell og et betydelig antall soldater i støttefunksjoner.

Powered by Labrador CMS