Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Tidligere forsvarsminister Bah N'Daw er tatt i ed som Malis president etter militærkuppet i august.
Annonse
Samtidig ble Assimi Goita, som ledet militærjuntaen, tatt i ed som landets nye visepresident. N'Daw vil sitte som president fram til landet kan holde nye valg. Han lover at det skal skje innen 18 måneder.
De ble tatt i ed under en seremoni i hovedstaden Bamako.
Blant de frammøtte var Guinea-Bissaus president Umaro Sissoco Embalo og Goodluck Jonathan, som tidligere var president i Nigeria og i det siste har ledet forhandlingsdelegasjonen til den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas.
Sanksjoner
Seremonien fant sted til tross for internasjonale krav om en sivil ledelse i Mali inntil demokratiet i landet kan gjenopprettes. Ecowas har innført sanksjoner mot Mali og advart om at de først blir opphevet når landet får en sivil regjering.
– Ulike forslag har sine fordeler og ulemper, sa Goita mandag om valget mellom en sivil eller en militær ledelse.
Juntaen grep makten i et militærkupp i midten av august. Tidligere har kuppmakerne foreslått en overgangsperiode på to år før det igjen holdes valg. Kuppet skjedde etter flere måneder med protester mot daværende president Ibrahim Boubacar Keita.
Fordømmelser
Bakgrunnen for protestene var et omstridt parlamentsvalg i vår, økonomiske problemer, misnøye med korrupsjon og frustrasjon over stadige angrep fra islamistopprørere.
Militærkuppet ble fordømt både av FN, Den afrikanske union (AU), Ecowas, den tidligere kolonimakten Frankrike, USA og Norge.
En fredsbevarende FN-styrke er utplassert i Mali, og her deltar et mindre antall norske stabsoffiserer. I tillegg har Frankrike militære styrker i landet som bidrar i kampen mot ytterliggående islamistiske opprørere.