Nyheter

SØRGEPERIODE: Oberst Assimi Goïta har erklært tre dager lang sørgeperiode etter at over 130 sivile ble drept i et angrep i Mali.

Over 130 sivile drept i angrep i Mali

Minst 132 sivile er drept de siste dagene i småbyer sentralt i Mali, ifølge regjeringen i landet. Jihadister får skylden for angrepene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen i Mali sier mandag at 132 mennesker ble drept av «krigere fra Macina Katiba fra Amadou Koffa», en organisasjon tilknyttet al-Qaida.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Angrepene fant sted lørdag kveld i Diallassagou og de to nærliggende landsbyene Diaweli og Dessagou. De ligger sentralt i Mali i den afrikanske Sahel-regionen, som i flere år har vært herjet av vold og konflikt.

Les også: Norsk vaktlag til Mali

Det er erklært en tre dager lang sørgeperiode fra og med tirsdag, har lederen for den regjeringsstyrkene, oberst Assimi Goïta, kunngjort.

I en uttalelse sier FNs fredsbevarende oppdrag i Mali (Minusma) at de er bekymret over angrepene mot sivile.

– Jeg fordømmer på det sterkeste massakrene på sivile utført av ekstremistgrupper i Mali. En foraktelig og feig handling, skriver Minusma-leder El-Ghassim Wane.

Mali og den sentrale Sahel-regionen har i flere måneder vært åsted for en rekke massakrer på sivile som ytterliggående islamister anklages for å stå bak.

Les også: Mali krever at Danmark henter hjem soldatene sine umiddelbart

Det bor rundt 21 millioner mennesker i Mali, der regjeringsstyrkene grep makten i et kupp i mai i fjor.

Powered by Labrador CMS