Nyheter:

– Dette skal gå på tvers av sjø, luft, cyber og hær. Vi skal lage mesterskap, med vennskapelig konkurranse og kåre vinnere.

Skal bruke gaming som et pilotprosjekt på Madla

Fare for brakkesyke og Covid-19-restriksjoner gjør at Forsvaret tester ny gamingplattform.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Velferden i Madla leir har gått inn i et pilotprosjekt med E-sportforbundet. Sammen ser de på hva de forskjellige velferdskontorene kan gjøre med å sette opp egne datamaskiner som soldater kan benytte seg av, og eventuelle muligheter for at soldater kan bruke private pcer eller nettbrett.

Les også: – Forsvaret trenger gamere, men ikke hvilke som helst.

– Alt vil foregå digitalt fremover der man kan melde seg med på nettet og delta enten det er i et forsamlingsrom eller rom som er satt opp med maskiner eller om man kan sitte med private PC'er, forteller velferdsoffiser Håvard Merødningen til Soldatnytt.

Velferdsoffiser Håvard Merødningen

Han sier at samarbeidet er et resultat av et forslag fra sjefen for Cyberforsvaret, generalmajor Inge Kampenes. Så er det velferden på Madla og E-sportforbundet som har blitt enige om pilotprosjektet.

- Det er jo for å sørge for trivsel, ivareta det psykososiale miljøet, og kunne engasjere soldater i tider der det ikke er så lett å reise ut forbi leir porten eller på permisjon slik at man da har et tilbud som er lett tilgjengelig og kan engasjere mange.

Han sier at de ser på hva som er mulig å gjennomføre, hva som trengs for å gjennomføre dette og hva det eventuelt er interesse for.

E-sport og fluefiske har én felles fordel for Forsvaret: Nå vil Cyberforsvaret inngå avtale med E-sportforbundet.

Tester ut platform for soldatene

Daglig leder i e-sportforbundet Jack Holand

Jack Holand, daglig leder i e-sportforbundet forteller om den nye nye gaming plattformen som Altibox har laget som heter MasterBlaster. Den skal de kjøre en pilot på i Madla leir.

– Dette er en strålende start for å starte opp en norsk/skandinavisk plattform, sier han.

- Dette er også noe Forsvaret har uttrykt et ønske om å få til som et velferdstiltak med tanke på brakkesyke og alt som skjer under covid-19 tiden. Tiden vi er i, påvirker selvsagt soldatene og deres aktivitetsnivå. Dette tiltaket vil gjøre slik at de kan delta i turneringer, ligaer og annen sosial, men digital aktivitet.

– Hva bidrar e-sportforbundet med?

– Vi kan gjøre dette mulig med den kompetansen og de samarbeidspartnere vi har.

– Dette skal gå på tvers av sjø, luft, cyber og hæren. Vi skal lage mesterskap, med vennskapelig konkurranse og kåre vinnere. Garnisoner og leire kan konkurrere mot hverandre. Vi skal også lage en liga der du kan få være med uansett om du er stasjonert på for eksempel Skjold eller Jan Mayen.

Les også: Sandra brakk nakken på velferdstur

Sosial, digital kontakt

– Hvorfor synes dere dette er viktig?

– Vi er jo inne i en forferdelig tid med Covid-19, som gjør at soldatene sitter veldig mye inne uten noen særlig sosial kontakt. Da er det viktig for dem da å ha en aktivitet. Å få den følelsen av konkurranse og spenning, å ha noe å diskutere. Bare det å kunne slå den andre brakka er jo artig!

– Vi begynner nå i det små på Madla med en testpilot, så tester vi hvor mange vi kan være, om det finnes utstyr. Vi skal se om det er mulighet for noen «lettere» spill på nettbrett eller på telefonen. Vi vil ha tilbakemeldinger fra soldatene og utvikler dette i samarbeid med Forsvaret.

Powered by Labrador CMS