Nyheter:

Her avfyres det fra en av de norske våpeneksportene – luftvernsystemet NASAMS II – under øvelse Sølvpil på Andøya.
Her avfyres det fra en av de norske våpeneksportene – luftvernsystemet NASAMS II – under øvelse Sølvpil på Andøya.

Norsk våpeneksport øker: Nato-land kjøper fortsatt mest

Norges våpeneksport økte med over 900 millioner kroner til nesten 2,9 milliarder kroner i fjor. Eksporten til Indonesia økte spesielt mye.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fortsatt er det Nato-landene som kjøper mest våpen fra Norge, skriver Statistisk sentralbyrå. De kjøpte våpen for drøyt to milliarder kroner, noe som er en økning på 417 millioner kroner. Det utgjør 68 prosent av eksporten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Av Nato-landene var det USA som kjøpte mest. De hadde en import på 913 millioner kroner i fjor. Deretter fulgte Litauen.

Land utenfor Nato-samarbeidet importerte våpen for 923 millioner kroner. Det er en økning på 521 millioner kroner, som i hovedsak skyldes Indonesia (494 millioner kroner) og Singapore (127).

I Midtøsten eksporterte Norge kun til De forente arabiske emirater. Eksportverdien var på litt over åtte millioner kroner.

Våpen og våpendeler utgjorde drøyt 1,4 milliarder kroner av den totale eksporten. Deretter fulgte bomber og granater (880,8 millioner kroner), patroner og deler (536,9) og stridsvogner og lignende (36,7).

Powered by Labrador CMS