Nyheter

MANGLER: Direktør i selskapet Raytheon Technologies, Greg Hayes, sier luftvernraketten Stinger ikke har blitt produsert på 18 år. På bildet er Hayes i et møte med president Joe Biden, den 6. oktober 2021.

Ingen ny Stinger-produksjon før 2023 – produsenten mangler deler

Raytheon Technologies kan ikke sette i gang ny masseproduksjon av Stinger-raketter før 2023. Årsaken er delemangel.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den bærbare luftvernraketten er effektiv mot fly, droner og helikoptre i lav høyde. Tusenvis av dem er sendt til Ukraina. USA har alene lovet å sende 1.400.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Lagerbeholdningen er dermed på vei ned, men å erstatte rakettene vil ta tid.

Raytheon hadde stanset produksjonen av raketten før Pentagon i fjor sommer la inn en ordre på vegne av en internasjonal klient. Kontrakten var verdt 340 millioner dollar. Det tilsvarer rundt 3,1 milliarder kroner. Selskapet jobber nå for å få produksjonen i gang.

– Vi har svært begrenset lagerbeholdning av deler til Stinger-produksjon, sier selskapets direktør Greg Hayes. Han viser til at raketten ikke har blitt produsert på 18 år.

– Enkelte av komponentene er ikke lenger kommersielt tilgjengelige, sier han. Dermed må deler av elektronikken redesignes.

Powered by Labrador CMS