Nyheter

AVANSERT: Ukraina hevder å ha slått ut et S-400 luftvernsystem i det russiske grenseområdet Belgorod.
AVANSERT: Ukraina hevder å ha slått ut et S-400 luftvernsystem i det russiske grenseområdet Belgorod.

Ukraina: Skal ha slått ut avansert luftvern på russisk jord

Ukraina sier onsdag at de har slått ut et strategisk russisk luftvernsystem av typen S-400 i grenseregionen Belgorod i løpet av natten.

Publisert

Siden den ukrainske motoffensiven startet i juni, har russiske regioner som grenser til Ukraina anklaget den ukrainske hæren for nesten daglige droneangrep og beskytning.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En ikke navngitt kilde i den ukrainske sikkerhetstjenesten sier til AFP at styrkene deres traff et «strategisk luftforsvarssystem nær den russiske byen Belgorod».

Ifølge meldingen var dette det andre S-400 Triumf-systemet Ukraina har truffet den siste måneden, etter å ha slått ut et på Krim i midten av september.

Les også: Britisk hangarskip trener med Forsvaret

Angrepet er ikke offisielt meldt fra russisk hold, som hevder at deres luftvern har ødelagt over 30 ukrainske droner.

Luftforsvarssystemer som forsvarer Belgorod, Bryansk og Kursk-regionene fanget opp og uskadeliggjorde 31 ukrainske droner, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Guvernøren i Bryansk, Aleksandr Bogomaz, sa at regionen hans hadde vært mål for et droneangrep og hevdet det var brukt klaseammunisjon.

– Bolighus og uthus er delvis ødelagt, sa han. Opplysningen er ikke bekreftet fra uavhengige kilder.

Les også: Zelenskyj: Krigens varighet avhenger av våpenhjelpen

Det russiske forsvarsdepartementet hevder også at luftforsvaret stanset en ukrainsk landingsgruppe fra å trenge inn på Krim-halvøya.

Ukrainerne var på vei i retning Kapp Tarkhankut med en hurtigbåt og tre vannscootere, het det.

Ukrainske myndigheter la ut videoopptak som ser ut til å vise det de sa var flere båter som seilte mot Krim, og sa at de hadde åpnet ild mot de russiske styrkene.

Powered by Labrador CMS