Nyheter

20 ÅR: Reservister har denne uken øvd på å gjenoppbygge en flystasjon etter angrep, forteller brigader Kristian Lyssand. Bildet er tatt i en annen anledning.

Luftforsvaret øver på å reparere kratre etter bomber og missiler

For første gang på nesten 20 år øver Luftforsvaret på reparasjon av bombekratre og missilkratre. Det er krigen i Ukraina som er årsaken.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingeniører og anleggsarbeidere som er innkalt til repetisjonsøvelse, får nå øvd seg på å reparere slike kratre, melder TV 2.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Denne uken fikk reservistene prøve seg på å gjenopprette en flystasjon etter et angrep. Øvelsen foregikk på Rygge flystasjon.

– Det har ligget i brakk i nesten 20 år, så det er første gang vi gjennomfører denne type øvelse. Det er på grunn av den sikkerhetspolitiske situasjonen vi står i, sier brigader Kristian Lyssand, sjef for Våpenskolen i Luftforsvaret.

– Vi er nødt til å ha denne kapasiteten, så vi kan reparere rullebaner og andre operative flater etter at det har vært et angrep, sier han.

Powered by Labrador CMS