Nyheter:

Meteorologen: Gode teltforhold under storøvelse

Den største værutfordringen under Forsvarets samvirke- og alarmøvelse i Finnmark blir trolig hvilken kamuflasje soldatene skal velge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​Denne uken øver rundt 1300 soldater fra heimevernet, Luftforsvaret og Sjøforsvaret, samt sivile beredskapsaktører sammen, ved Porsangermoen i Finnmark. De fleste hæravdelingene forlegges i en gymsal og andre bygg i tilknytning til Porsangermoen leir. En del Heimevern-soldater ved Alta overnatter i telt.

– Når man setter opp telt på denne tiden av året er vel dette noe av det beste man kan håpe på, nesten, sier statsmeteorolog Rune Skoglund om været som venter Heimevernet.

– Man vil få en fire, fem, seks minusgrader om natten, og heller ikke noe særlig med plussgrader på dagen. 

Soldatene kan vente seg litt spredt nedbør, mest i form av snø og lite vind i løpet av uken.

– Det er jo litt skiftende, men det er meldt bra i morgen under skarpskytingen, sier Preben Aursand, presse- og informasjonsansvarlig i Hæren i Finnmark.

Natt til tirsdag falt det litt snø, og det ligger et par centimeter på bakken.
– Så det mannskapene nå er nødt til å ta stilling til er hvorvidt de skal bruke grønn eller hvit kamuflasje. Vi har sett noen som har startet med hvit, men tatt den av seg i løpet av dagen, sier Aursand

Øvelsen heter Fellesoperativ Arena (FOA) og avsluttes fredag. For Heimevernet er øvelsen årets største i Nord-Norge. Innsatsstyrkesoldater og områdesoldater fra Hålogaland heimevernsdistrikt deltar, skriver Forsvaret på sine nettsider.

Heimevernet kommer i hovedsak til øve på veiaksen E6 fra Nordkjosbotn og nordover. 

Powered by Labrador CMS