Nyheter

ØDELEGGELSE: Brann i Kyiv som følge av angrepene torsdag morgen.
ØDELEGGELSE: Brann i Kyiv som følge av angrepene torsdag morgen.

Storstilt russisk angrep mot ukrainske byer

Minst to personer er drept og 21 såret i russiske rakettangrep mot minst seks ukrainske byer. Angrepene har rammet både Kyiv, Kharkiv og Kherson.

Publisert

I morgentimene torsdag kom meldingen om at to personer er drept i Kherson, sør i Ukraina. Kherson var lenge okkupert av russiske styrker, men ble frigjort etter harde kamper tidligere i år. Etter dette har den jevnlig blitt utsatt for russiske angrep.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Guvernør Oleksandr Prokudin sier at to menn ble drept da et boligområde ble truffet. Fem personer ble i tillegg såret, oppgir han.

I Kyiv førte angrepene til at vann og strøm ble borte i flere bydeler i en periode, og minst sju personer ble såret, deriblant ei ni år gammel jente, ifølge ordfører Vitalij Klitsjko.

Les også: Vestlig artilleri utgjør en forskjell i Ukraina

De som ble såret, skal ha blitt truffet av vrakrester fra droner som ble skutt ned av det ukrainske luftforsvaret.

– Kyiv overlevde ytterligere et nattangrep fra russiske barbarer, skriver ordføreren på Telegram.

Det meldes også om eksplosjoner i andre deler av landet, som Kharkiv, Tsjerkasy, Rivne, Lviv, Ivano-Frankiv og Khmelnytskyj.

Kharkiv i nordøst ble truffet minst seks ganger, og sivil infrastruktur ble ødelagt, ifølge en lokal guvernør. To personer er sendt til sykehus.

I Tsjerkasy sentralt i landet ble sju personer såret, ifølge Ukrainas innenriksminister Ihor Klymenko. Angrepene rammet også en industrisone i Lviv helt vest i landet, samt byen Rivne i nordvest.

Powered by Labrador CMS