Nyheter

TUNGT SKYTS: Amerikanske M109 under en skarpskyting i Tyskland.

Vestlig artilleri utgjør en forskjell i Ukrainas offensiv

Ifølge ukrainske soldater har artillerivognen M109 som er donert av Norge og flere andre vestlige land spilt en viktig rolle for å bryte gjennom de russiske forsvarslinjene.

Publisert

Det selvdrevne artilleriet M109 A6 Paladin, donert av USA, skal ha hatt en stor rolle i Ukrainas motoffensiv i områdene rundt byene Robotyne og Verbove, ifølge ukrainske frontsoldater, skriver The Warzone.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Norge har donert artilleri til Ukraina

Det selvdrevne artilleriet har mulighet til å avfyre sine granater og raskt bytte posisjon, noe som gjør dem til en utfordrende motstander for de russiske styrkene. Det gjør dem både vanskelig å oppdage og vanskelig å ødelegge.

Soldater i ukrainas 47. separate mekaniserte brigade, som har tatt del i de tyngste kampene rundt Zaporizjzja Oblast, sier at M109 artillerivogner sammen med Leopard 2A6 stridsvogner har hjulpet ukrainske styrker å bryte gjennom de tette russiske forsvarslinjene, ifølge The Warzone.

Les også: Norge sender stridsvogner til Ukraina

I tillegg til donasjonene fra USA har Ukraina mottatt M109 artillerivogner fra Italia, Latvia, Storbritannia og Norge.

Powered by Labrador CMS