Nyheter

LEGENDE: Flygeresset Robin Olds og hans kollega Stephen B. Croker avbildet i Saigon 29. mai 1967.
LEGENDE: Flygeresset Robin Olds og hans kollega Stephen B. Croker avbildet i Saigon 29. mai 1967.

Nye bartebestemmelser for amerikanske piloter

Nå kan barten strekke seg en en halv tomme lengre enn tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nye reglementet for behåring på ansatte i det amerikanske luftforsvaret og romstyrkens overlepper iverksettes umiddelbart, melder Military Times.

Nå kan altså hårveksten strekke seg utover munnvikene– men ikke særlig langt. Det skal nemlig ikke være bart lengre enn en fjerdedels tomme utover en vertikal linje opp fra munnviken, heter det i en pressemelding fra det amerikanske luftforsvaret.

En amerikansk inch, eller tomme, utgjør 2,54 centimeter. Barbereren må dermed trolig benytte både barberblader og linjal under operasjonen.

Selv om det nå er rom for større utbredelse av barter, skal de under ingen omstendighet kryssen nedenfor overleppens nedre linje eller «den horisontale linjen som strekker seg fra munnviken».

– Disse endringene vil gi piloter mer fleksibilitet i hvordan de skal bære barten, sier Gwendolyn DeFilippi, som sitter i ledelsen for bemanning, personell og service.

Barter har en egen kultur i det amerikanske luftforsvaret, som årlig markerer «Mustache March» til ære for flygerlegenden Robin Olds.

Powered by Labrador CMS