Nyheter

BON VOYAGE: Utenriksminister Antony Blinken vinker til kamera like før han boarder flyet sitt til Kiev.

Blinken er på plass i Kiev for krisemøte

USAs utenriksminister Antony Blinken landet onsdag i Ukrainas hovedstad Kiev, der han skal ha krisemøter med landets ledere.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Frykten for et russisk angrep på landet er stor, og USA vil vise sin støtte til ukrainske myndigheter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tirsdag advarte Det hvite hus om at Russland kan angripe Ukraina «når som helst». Blinkens besøk i Ukraina ble kunngjort på kort varsel tidligere på dagen.

Moskva har gjentatte ganger nektet for at de planlegger å invadere Ukraina.

Samtaler

Etter planen skal Blinken møte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Genève på fredag. Etter besøket i Kiev reiser han direkte videre til Berlin for samtaler med tyske, franske og britiske utsendinger.

Blinken og Lavrov snakket sammen på telefon før det planlagte møtet. Der skal Lavrov ha bedt Blinken om å ikke «gjenta spekulasjonene om den påståtte forestående russiske aggresjonen».

Talsperson Ned Price fra USAs utenriksdepartement sier at Blinken «understreket viktigheten av å opprettholde diplomatiet for å redusere konfliktnivået».

Ulike interesser

En amerikansk tjenesteperson sier til nyhetsbyrået AFP at det er usikkert om Russland faktisk er interessert i en diplomatisk løsning.

– Det er for tidlig å si om de er interessert i å forhandle, eller om de vil bruke samtalene som et påskudd for å hevde at det ikke var grunnlag for en løsning som ivaretar Moskvas interesser.

Ukraina har vært i væpned konflikt med prorussiske opprørere øst i landet siden 2014, da Russland annekterte Krim-halvøya.

Powered by Labrador CMS