Nyheter

FANT KOKAIN: Kystvakten bistod med dykkere da Tolletaten og Politiet avdekket et parti på 100 kilo kokain i Kvinnherad.

Kystvakten bidro til rekordstort kokainbeslag

13. april beslagla Tolletaten, Kystvakten og politiet over 100 kilo kokain fra et lastefartøy fra Sør-Amerika i Husnes i Vestland fylke.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Beslaget er det største av kokain på Vestlandet noen gang, ifølge Tolletaten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– I et tett og godt samarbeid med politiet og Kystvakten ble det aksjonert mot et kjøretøy i tilknytning til et fartøy ved havnen på Husnes. Her ble det gjort funn av i overkant av 100 kilo kokain i bagasjerommet på kjøretøyet, sier områdeleder Bård Ynnesdal.

Husnes ligger i Kvinnherad kommune, sør for Bergen.

Ifølge Bergens Tidende var det kystvaktfartøyet KV Tor som deltok i aksjonen.

– Undersøkelser ved hjelp av Tolletatens ROV (fjernstyrt undervannsrobot) og Kystvaktens dykkermannskaper bekrefter at stoffet hadde vært festet under vannlinjen på et lastefartøy fra Sør-Amerika, skriver Tolletaten i en pressemelding.

Beslaget ble gjort etter at tollerne under en ordinær kontroll så «kjente moduser og indikasjoner på nær forstående smugleraktivitet».

– Godt samarbeid

Tolletaten har i flere år fulgt med på skip fra Sør-Amerika. Den vurderingen er i stor grad knyttet til at dette er avsenderland som ligger nært der produksjon av narkotika finner sted.

– Beslaget er et resultat av godt tollarbeid og tett og godt samarbeid mellom Tolletaten, politiet og Kystvakten. Gjennom god dialog og ved å koble våre ressurser og kapasiteter sammen får vi full uttelling i aksjonen, sier områdeleder Bård Ynnesdal.

Beslaget er det største kokainbeslaget gjort på Vestlandet og følger i rekken blant de største kokainbeslagene nasjonalt. Ifølge Tollvesenet dreier det seg om til sammen opp mot 2 tonn, fordelt på to beslag i Oslo og ett i Vestland.

INDRE KYSTVAKT: Ifølge Bergens Tidende var det kystvaktskipet KV Tor som var med i aksjonen. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Seks varetektsfengslet

Under den væpnede aksjonen i Husnes i forrige uke ble seks personer pågrepet, og alle ble varetektsfengslet i fire uker.

Samtlige er utenlandske statsborgere, og politiet mener de har vært deltakere i en organisert kriminell gruppe. Alle er siktet for grov narkotikakriminalitet.

Vest politidistrikt og Tolletaten holder en pressekonferanse om narkotikasaken senere tirsdag.

Powered by Labrador CMS