Nyheter

KRYM: Dette arkivbildet viser det ukrainske landgangsskipet Konstantin Olshansky ved Donuzlav på Krym i mars 2014. Nå skal Ukrainske styrker stå bak et angrep på en annen havneby på halvøya og det russiske skipet Novotsjerkassk ble skadet.

Russland: Én drept i ukrainsk angrep på Krym

Minst én person er drept og to såret i det ukrainske angrepet på russisk-annekterte Krym, følge den russiske guvernøren. Et landgangsfartøy skal være ødelagt.

Publisert

Ukraina har tatt på seg ansvaret for angrepet mot havnebyen Feodosia på Krym-halvøya natt til tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Guvernøren som Russland har satt inn på Krym, Sergej Aksjonov, opplyser at én person er drept og to såret som følge av angrepet mot Feodosia. Seks bygninger ble påført skader, og beboerne er evakuert, ifølge Aksjonov.

Russlands forsvarsdepartement bekrefter de ukrainske meldingene om at landgangsfartøyet Novetsjerkassk ble ødelagt i angrepet. Ukrainerne brukte styrte raketter avfyrt fra fly i angrepet, sier departementet ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Opptak som flere russiske medier har lagt ut på sine kontoer på meldingstjenesten Telegram natt til tirsdag, viste kraftige eksplosjoner og brann i et havneområde i Feodosia, som ligger på svartehavskysten.

Russland annekterte den ukrainske Krym-halvøya i 2014. Under den pågående krigen har Ukraina gjennomført en rekke aksjoner mot russiske mål på Krym-halvøya.

Powered by Labrador CMS