Nyheter

TILGRISET: Aktivister roper slagord mot Russlands ambassadør til Polen. Amabssadør Sergey Andreev til venstre er tilgriset med rød maling i Warszawa. Protestantene kastet rød maling på den russiske ambassadøren i det han ankom en gravlund for sovjetiske soldater som ble drept annen verdenskrig.

Demonstranter i Warszawa kastet rød maling på russisk ambassadør

Den russiske ambassadøren til Polen ble tilgriset med rødmaling da han mandag ankom en gravlund for sovjetiske soldater som ble drept i annen verdenskrig

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En video viser at det først blir kastet rødmaling på ham bakfra hvorpå en demonstrant ved siden av ham kaster en stor klatt midt i ansiktet hans.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ambassadør Sergej Andrejev skulle legge ned blomster for å hedre soldatene som kjempet mot tyske soldater under annen verdenskrig. Men hundrevis av demonstranter som protesterte mot krigen i Ukraina, hindret ham i å komme inn.

Les også: Russland mener Polen kan bli en trussel

Heller ingen andre kom seg inn på minnelunden i Warszawa, der over 20.000 soldater fra Den røde armé ligger gravlagt.

Demonstrantene stilte med ukrainske flagg og ropte «fascist» og «morder» til ambassadøren, mens andre var kledd i hvite laken med røde flekker, et symbol på alle ukrainere som er drept etter at Russland invaderte nabolandet.

Også andre personer i følget hans så ut til å være tilgriset av rødmaling. De ble etter hvert hjulpet bort fra stedet av polsk politi.

Mandag feiret Russland seieren over Nazi-Tyskland i annen verdenskrig.

Kvelden før var det også demonstrasjoner mot krigen i Warszawa. Blant annet ble en traktor med en stridsvogn parkert foran den russiske ambassaden. Helt siden invasjonen 24. februar har ukrainske traktorer med russiske stridsvogner fungert som et symbol på den ukrainske motstanden.

Powered by Labrador CMS