Nyheter

NY RETTSSAK: De russiske soldatene Alexandr Ivanov (til høyre), og Aleksandr Bobykin møtte torsdag 26.mai i sitt andre rettsmøte i Kotelva nordøst i Ukraina.

Russiske soldater møtte i ny krigsforbryterrettssak

To russiske soldater som anklages for krigsforbrytelser i Ukraina, møtte torsdag i et andre rettsmøte i Kotelva nordøst i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De to, Aleksandr Ivanov og Aleksandr Bobykin, er tiltalt for med overlegg å ha rettet rakettangrep mot sivile bygg. Begge har erkjent straffskyld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Om de blir dømt, kan de måtte sone opptil tolv år i fengsel. Advokaten deres har bedt om åtte års soningstid, og sagt at de kun fulgte ordre.

– Jeg innrømmer det jeg gjorde. Jeg angrer handlingene styrkene våre har utført, jeg tror at i framtida vil krigen ta slutt og at freden vi alle venter for, vil komme, svarte Bobykin da han ble spurt om han ville si noe i slutten av rettsmøtet.

Ivanov sa ingenting. Neste rettsmøte i saken er 31. mai.

Les også: Ukraina forbereder 41 krigsforbryterrettssaker

Fra før er den russiske soldaten Vadim Sjisjimarin dømt til livstid for å ha drept en sivil mann i Ukraina. Sjisjimarin har erkjent å ha drept mannen, men sa også at han skjøt etter ordre fra en overordnet. Dommen er anket.

Powered by Labrador CMS