Nyheter:

KV Andenes på sjøen.

Mistenker koronasmitte i besetningen på KV «Andenes» – tester ti personer

Ti personer i besetningen på KV «Andenes» skal testes for covid-19 etter å ha utviklet milde luftveissymptomer, skriver Sjøforsvaret i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ti personer i mannskapet har de siste dagene utviklet milde luftveissymptomer. I samråd med helsepersonell er det derfor besluttet at disse skal testes for covid-19, heter det i en pressemelding på Forsvarets hjemmesider.

KV «Andenes» har vært på tokt siden 24. juli. Fartøyet er nå på vei fra fiskevernsonen rundt Svalbard mot norskekysten for å få gjennomført covid-19-testing av mannskapet, ifølge pressemeldingen.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

– Det var kontakt mellom AMK og båten i natt. Her ble det avgjort at båten må gå til Tromsø, sier direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Anita Schumacher til avisen.

Testes om bord

Ifølge Sjøforsvaret vil testingen av mannskapet etter planen gjennomføres onsdag morgen. Testingen skal gjennomføres på fartøyet, og KV «Andenes» vil holde seg i sjøen inntil smittesituasjonen er avklart.

Alle med symptomer er isolert på sine lugarer, og hele mannskapet vil være i karantene om bord inntil smittesituasjonen er avklart. Dersom det blir påvist covid-19 på fartøyet, vil KV «Andenes» gå til militær havn for videre isolasjon og karantenehåndtering, heter det videre i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS