Nyheter

SAMARBEID: USAs ambassadør, Marc Nathanson, med ordfører Kari Anne Sand til høyre og konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy, til venstre.
SAMARBEID: USAs ambassadør, Marc Nathanson, med ordfører Kari Anne Sand til høyre og konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy, til venstre.

USAs nye ambassadør i Norge er opptatt av våpenindustri og forsvarssamarbeid

Marc Nathanson er den amerikanske presidentens utsending til Norge. Forsvarssamarbeid står høyt på agendaen og mandag 11. juli besøkte ambassadøren Kongsberg Gruppen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 11. juli besøkte USAs ambassadør i Norge, Marc Nathanson, Kongsberg for første gang, skriver den amerikanske ambassaden i en pressemelding. Der møtte han ledelsen i Kongsberg Gruppen, deriblant konsernsjef Geir Håøy, og ordfører Kari Anne Sand, i tillegg til Kongsberg Næringsforum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ambassadøren er fornøyd med å lære om Kongsberg-regionens sterke bånd til USA opp mot investeringer og kommersielle interesser, ifølge pressemeldingen fra ambassaden.

Marc Nathanson leverte sitt akkrediteringsbrev til kong Harald 16. juni og er dermed i gang med jobben som USAs ambassadør i Norge.

Allerede 17. juni hadde Nathanson møte med utenriksminister Anniken Huitfeldt, blant annet for å utveksle informasjon slik at tilleggsavtalen om forsvarssamarbeid mellom Norge og USA trer i kraft, ifølge en pressemelding fra Utenriksdepartementet. Norge og USA har fremforhandlet en folkerettslig bindende tilleggsavtale om forsvarssamarbeid («Supplementary Defence Cooperation Agreement» (SDCA)). Avtalen ble undertegnet 16. april. Den er vedtatt av Stortinget, og ferdigbehandlet 7. juni.

76 år gamle Nathanson, som ble milliardær innen kabel-TV og annen kommunikasjon, ble nominert av president Joe Biden 4. november i fjor og bekreftet av Senatet 5. mai.

– Jeg blir beæret av tilliten som president Biden har gitt meg, for å videreutvikle de nære båndene mellom våre to land, sier Nathanson, ifølge NTB.

I 1975 stiftet Nathanson Falcon Cable TV, og han er i dag styreleder for holdingselskapet Mapleton Investments. Han har donert store pengesummer til demokratiske kandidater og hjertesaker. Høsten 2020 ga han 100.000 dollar til Bidens valgkamp.

Powered by Labrador CMS