Nyheter

KONTAKT: For førstegang på over ett år har USAs forsvarssjef Charles Brown hatt direkte kontakt med Liu Zhenli, Browns motpart.

Forsvarstoppene i USA og Kina har gjenopptatt kontakten 

USAs forsvarssjef Charles Brown har for første gang på over et år hatt direkte kontakt med sin kinesiske motpart Liu Zhenli.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en amerikansk talsmann diskuterte de to generalene under videosamtalen «viktigheten av å jobbe sammen for å håndtere konkurransen seg imellom på en ansvarlig måte, for å hindre feiloppfatninger og for å opprettholde åpne og direkte kommunikasjonslinjer».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kinas stanset samtalene på øverste militære nivå med USA høsten 2022 i protest mot at den daværende lederen i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, besøkte Taiwan.

Da USAs president Joe Biden møtte sin kinesiske motpart Xi Jinping i California i november, ble de to lederne enige om at landenes forsvarstopper skulle gjenoppta dialogen.

De to generalene diskuterte under samtalen også «en rekke globale og regionale sikkerhetsspørsmål», ifølge Det hvite hus.

Powered by Labrador CMS