Nyheter

UKRAINA-KRIGEN: Kina motsetter seg alt som «kaster bensin på bålet» i Ukraina, sa utenriksminister Wang Yi i en samtale med USAs utenriksminister Antony Blinken. Her er Wang fotografert i Norge i 2020.

Kina motsetter seg alt som «kaster bensin på bålet» i Ukraina

Kina motsetter seg alt som «kaster bensin på bålet» i Ukraina, sa utenriksminister Wang Yi i en samtale med USAs utenriksminister Antony Blinken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De to snakket sammen på telefon lørdag, melder det kinesiske utenriksdepartementet. Wang sa at det må forhandlinger til for å løse krisen, samt samtaler om å skape en balansert europeisk sikkerhetsmekanisme.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kina mener at USA og Europa må ta i betraktning hvordan Natos ekspansjon østover påvirker Russlands sikkerhet negativt.

Les også: Sandras barn får både brif hver morgen og kontrollspørsmål om skolesekk-innholdet

Blinken sa at verden følger med for å se hvilke land som «står opp for frihet og suverenitetsprinsipper». Videre sa han at verden handler unisont i motstand mot Russlands aggresjon, og med å forsikre at Moskva betaler en dyr pris, ifølge amerikansk UD.

Kina har, i motsetning til USA, EU og deres allierte, ikke ilagt Russland sanksjoner etter invasjonen av Ukraina forrige uke.

Beijing sier at suvereniteten og den territorielle integriteten til alle land bør respekteres, men at sanksjoner skaper nye problemer og forstyrrer arbeid mot politisk enighet.

Les også: Thurid Jakobsen (83) slutter i Forsvaret etter 50 år

Powered by Labrador CMS