Nyheter

TILTALE: Henry C. Leventis fra påtalemyndigheten i Tennessee informerer pressen om at en amerikansk soldat er pågrepet og tiltalt for å ha solgt forsvarshemmeligheter til et annet land. Bak står representanter fra FBI og den amerikanske hæren.

Amerikansk soldat tiltalt for å ha solgt forsvarshemmeligheter

Ifølge tiltalen skal soldaten gitt en kontakt i Hongkong dokumenter, kart og fotografier knyttet til USAs nasjonale forsvar.

Publisert

En etterretningsanalytiker i den amerikanske hæren ble torsdag pågrepet og tiltalt for å ha solgt forsvarshemmeligheter til Kina.

– Sersjant Korbein Schultz, som hadde topphemmelig sikkerhetsklarering, ble pågrepet ved Fort Campbell, en militærbase på grensen mellom Kentucky og Tennessee, står det i en uttalelse fra det amerikanske justisdepartementet.

Hvilket land Schultz skal ha solgt sensitiv informasjon til opplyser ikke departementet om, men flere amerikanske medier skriver at det skal være Kina.

Schultz skal ifølge tiltalen ha gitt en kontakt i Hongkong dokumenter, kart og fotografier knyttet til USAs nasjonale forsvar.

Angivelig skal Schultz ha blitt betalt 42.000 dollar for informasjonen. Dette tilsvarer 436.000 norske kroner etter dagens kurs.

Dokumentene inneholdt informasjon om potensielle amerikanske planer i tilfelle Taiwan skulle komme under militært angrep, ifølge justisdepartementet.

Kinesiske myndigheter sier de «ikke er klar over de spesifikke omstendighetene i sakene» da de ble spurt om saken.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS