Nyheter

SANKSJONER: EU-kommisjonen vil ha sanksjoner mot flere kinesiske selskaper som bidrar til Russlands krigføring mot Ukraina. Sanksjonspakkene skal behandles denne uken. EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen fotografert idet hun ankommer Folkets sal i Beijing 6. April 2023.

EU: Vil ha sanksjoner mot kinesiske selskaper som selger utstyr til Russland

I en ny sanksjonspakke som skal behandles i EU denne uken, er sju kinesiske selskaper anklaget for å selge utstyr som bidrar til Russlands krigføring i Ukraina, skriver Financial Times.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vil i så fall være de første sanksjoner av denne typen siden den russiske invasjonen i februar i fjor og faller neppe i god jord i Beijing, skriver avisa.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sju selskaper som anklages for salg av slikt utstyr, er listet opp i en ny sanksjonspakke som skal behandles i EU denne uka.

Flere av selskapene, Sigma Technology, Sinno Electronics, 3HC Semiconductors og King-Pai Technology er allerede sanksjonert av USA, viser lista som avisa har fått tilgang til.

Også to selskaper fra De forente arabiske emirater og ett fra Armenia er på lista. Skal sanksjonene vedtas, må alle unionens 27 medlemsland si ja.

Powered by Labrador CMS