Nyheter:

JAGERFLY: Et kinesisk Shenyang J-16 jagerfly. Fly av denne typen er obesrvert over Taiwan de siste dagene.

Kinesiske kampfly i formasjon over Taiwan

Kinesiske kampfly fløy onsdag i formasjon over Taiwan, og et kinesisk hangarskip og flere følgefartøy befinner seg også nær øya.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Taiwans utenriksminister Joseph Wu var det snakk om ti kinesiske kampfly, mens forsvarsdepartementet i Taipei opplyser til Reuters at det var 15.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Dersom vi må utkjempe en krig, så kommer vil til å utkjempe en krig. Dersom vi må forsvare oss selv til siste slutt, så kommer vi til å gjøre det, sier Wu.

Kina og Taiwan har vært atskilt siden 1949 da kommunistene vant den kinesiske borgerkrigen og tok makten på fastlandet. De beseirede nasjonalistene søkte tilflukt på øya Taiwan.

Les også: Nord-Korea finansierte atomprogram med stjålet kryptovaluta

Taiwan har i praksis fullt selvstyre, men Kina truer med å invadere øya dersom myndighetene der erklærer selvstendighet.

Verdenssamfunnet ser også på Taiwan som en del av Kina, og øya er ikke medlem av FN. Bare 14 av FNs 193 medlemsland har etablert diplomatiske forbindelser med Taiwan.

Powered by Labrador CMS