Nytt om navn

RÅDGIVER: Kåre Emil Brændeland var militærrådgiver ved den norske FN-delegasjonen i New York. Her er han fotografert i kontorlokalene til den norske delegasjonen i New York.

Krigshelt blir gründer

Kåre Emil Brændeland tar permisjon fra Forsvaret for å bli gründer i nytt sikkerhetsselskap.

Publisert Sist oppdatert

Kåre Emil Brændeland starter et nytt sikkerhetsrådgivningsselskap, sammen med to andre risiko- og sikkerhetseksperter. 

– Etter 33 år i tjeneste for Norge i inn- og utland i Kongens klær, og som diplomat i det norske teamet i Sikkerhetsrådet, tar jeg nå et stort tigerspranget over i privat næringsliv som medgründer og partner i det nye innovative sikkerhetsselskapet Crown Defenze, skriver Brændeland i et innlegg på LinkedIn.

Kåre Emil Brændeland har hatt en lang karriere i Forsvaret og ble tildelt Krigskorset med sverd for sin innsats i Bosnia i 1994. Som 21-åring ledet han en evakuering av 285 pasienter fra et utbombet sykehus i byen Gorazde.

Etter oppdraget i Bosnia har han vært med på en rekke operasjoner i utlandet. Blant dem Kososvo i 1999, Afghanistan i 2006 og Tsjad i 2009.

De siste årene har Brændeland jobbet i Forsvarsdepartementet med internasjonal sikkerhets- og geopolitikk.

Nå tar han en pause fra Forsvaret og velger å satse på sikkerhetsbransjen. 

Brændeland blir medeier og styreleder for det nye selskapet og forteller at broene til Forsvaret ikke er brent. 

– Her får jeg virkelig brukt den kompentanse jeg har sikkerhetspolitisk og diplomatisk fra Forsvaret til å gjøre den samme jobben, vern av Norge og norske verdier.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS