Nyheter:

BEKYMRET: USAs utenriksminister Antony Blinken sier at han er virkelig bekymret for situasjonen mellom Kina og Taiwan.
BEKYMRET: USAs utenriksminister Antony Blinken sier at han er virkelig bekymret for situasjonen mellom Kina og Taiwan.

Kinesiske kampfly inn i Taiwans sone

Totalt 25 kinesiske bombe- og jagerfly fløy mandag inn i Taiwans kontrollsone, ifølge myndighetene i Taipei.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Taiwanske myndigheter sendte egne fly på vingene for å avskjære og følge de kinesiske flyene. Det er den tiende dag på rad denne måneden at kinesiske fly tar seg inn i kontrollsonen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kontrollsonen, en såkalte air defense identification zone (ADIZ), er området der taiwanske myndigheter identifiserer og kontrollerer lufttrafikken av hensyn til nasjonal sikkerhet.

Mandagens kinesiske aktivitet i området er den største på et år, og kommer etter at USAs utenriksminister Antony Blinken søndag advarte Kina mot å forsøke å endre dagens situasjon omkring Taiwan.

– Det vi har sett, og som er en virkelig bekymring for oss, er de stadig mer aggressive handlingene den kinesiske regjeringen retter mot Taiwan, noe som øker spenningen i Taiwanstredet, sa han til NBC.

Han ville ikke svare på om USA vil svare militært på eventuelle kinesiske aksjoner mot Taiwan.

Det taiwanske luftforsvaret har en aldrende flypark og har de siste årene hatt en rekke ulykker med dødelig utfall. I fjor gikk kinesiske fly inn i landets kontrollsone 380 ganger, ifølge myndighetene i Taipei.

Powered by Labrador CMS