Nyheter

ALDRI SEIRE: President Joe Biden snakket tirsdag kveld til en menneskemengde i Polens hovedstad Warszawa.

Biden: Russland vil aldri seire i Ukraina

President Joe Biden hyller Polen for landets støtte til Ukraina og understreker at Russland aldri vil seire i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Biden sa dette under en tale til en folkemengde utenfor slottet i Polens hovedstad Warszawa tirsdag kveld, dagen etter at han overraskende besøkte Ukrainas hovedstad Kyiv.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I talen anklaget han Russland for å begå avskyelige grusomheter mot Ukraina, men fastholdt at president Vladimir Putin forregnet seg da han invaderte landet, og at samholdet innad i Nato nå er sterkere enn noensinne.

– En diktator som er fast bestemt på å gjenreise et imperium, vil aldri kunne frata folk kjærligheten til frihet. Brutalitet vil aldri kunne knuse den frie viljen. Ukraina vil aldri bli en seier for Russland, aldri, sa Biden

– For ett år siden forberedte verden seg på at Kyiv ville falle. Men jeg kan fortelle at Kyiv står sterkt, at Kyiv er stolte og aller viktigst, at de er frie, sa Biden til folkemengden utenfor slottet i Warszawa.

– Putin står i dag overfor sterkere demokratier enn han forventet for ett år siden. Han trodde at han kunne knekke Nato-alliansen, men Nato er mer forent enn noensinne, sa han.

Biden avviste Kremls påstand om at vestlige land med USA i spissen nå fører krig mot Russland.

– Vesten planlegger ikke noe angrep mot Russland, sa han.

Powered by Labrador CMS