Nyheter

MÅLSETTING: 23 Nato-land kommer til å bruke 2 prosent av BNP eller mer, uttaler generalsekretæren.

Over 20 land i Nato vil trolig nå
2- prosentmålet 

Aldri før har så mange Nato-land hevdet at de kommer til å bruke 2 prosent av BNP eller mer på forsvar. 

Publisert Sist oppdatert

– 23 allierte kommer til å bruke 2 prosent av BNP eller mer på forsvar i år, sa Stoltenberg da han møtte president Joe Biden i Det hvite hus mandag.

Aldri før har så mange Nato-land sagt at de kommer til å bruke så mye av sitt BNP på forsvarsutgifter. I perioden fra 2014 fram til i fjor var det kun Polen, USA, Hellas, Estland, Litauen, Finland, Latvia, Storbritannia, Ungarn, Slovakia og Danmark som nådde 2 prosentmålet, ifølge en oversikt fra Nato.

Norge er ikke blant landene som har nådd Natos målsetting. Men i mai valgte regjeringen å forsere Stortingets langsiktige behandlingsplan og la til 5 milliarder kroner på forsvarsposten.

– Jeg har vært opptatt av at Norge bør komme seg på lista over de som har et mål om å nå 2 prosent. Og gitt den situasjonen vi står i, så er det riktig at Norge tar det skrittet nå, sa statsminister Jonas Gahr Støre til NTB da.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS