Nyheter

GIR PENGER: Besetningen på Jan Mayen har gitt bort penger til veldedighet. Til venstre er stasjonssjef Sissel Mangersnes.

Maritimt søppel ble pengegave til ideelle organisasjoner

Besetningen på Jan Mayen fikk betalt for søppel de hadde plukket i naturreservatet. Pengene ga de til veldedighet. 

Publisert

Besetningen på Jan Mayen har gjort en innsats for å rydde opp i mengdene med havsøppel som skylles opp på polarøyens strender. For søppelet har besetningen fått 40.000 kroner. Disse pengene skal gå til veldedige organisasjoner. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er viktig for oss å kunne bidra til gode formål. Gjennom jobben vår på Jan Mayen blir det ekstra tydelig hvor viktig det er å ta vare på både naturen og hverandre, sier stasjonssjef Sissel Mellgren Mangersnes i en pressemelding. 

20.000 kroner går til TV-aksjonen 2023, som igjen går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. De resterende 20.000 går til Naturvernforbundets arbeid mot forsøpling i naturen og havområdene støttes med 20.000 kroner.

Søppelet som er samlet opp av de ansatte, sendes hjem til fastlandet for gjenvinning. Det som består av metall, har besetningen mottatt penger for. Det er altså disse pengene som skal gå til gode formål. 

– Vi ble enige om å finne organisasjoner som vi mener har meningsfulle oppdrag. Derfor landet vi på TV-aksjonen og Naturvernforbundet, sier Mangersnes. 

Powered by Labrador CMS