Nyheter

SAMMENSTØT: En palestinsk demonstrant bruker sprettert under sammenstøt med israelsk grensepoliti i landsbyen Burqa på Vestbredden, nord for Nablus,
SAMMENSTØT: En palestinsk demonstrant bruker sprettert under sammenstøt med israelsk grensepoliti i landsbyen Burqa på Vestbredden, nord for Nablus,

Israelsk sikkerhetsvakt og palestiner drept på Vestbredden

En israelsk vakt og en palestinsk mann er drept i separate hendelser på den okkuperte Vestbredden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge israelske myndigheter ble sikkerhetsvakten skutt og drept av to palestinere ved inngangen til bosetningen Ariel sent fredag kveld. Angriperne forsvant deretter i bil.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

— Terrorister ankom inngangen til byen og skjøt mot en sikkerhetsvakt på post, heter det i en uttalelse fra det israelske forsvaret.

Les også: Minst ti såret i sammenstøt med israelske soldater på Vestbredden

Noen timer senere meldte det palestinske helsedepartementet at en 27 år gammel palestinsk mann var skutt i brystet og drept av israelske soldater under en aksjon i landsbyen Azzun på Vestbredden, knappet 30 kilometer nordvest for Ariel.

De to hendelsene skal imidlertid ikke ha hatt tilknytning til hverandre.

Hamas-hyllest

Situasjonen har vært svært spent de siste ukene, med en rekke sammenstøt og flere drepte på både israelsk og palestinsk side.

Volden har særlig blusset opp ved al-Aqsa-moskeen, som ligger i det okkuperte Øst-Jerusalem.

Islamistgruppa Hamas, som kontrollerer Gazastripen, hyller fredagens angrep mot Ariel som «en heroisk operasjon som runder av den hellige måneden ramadan».

Les også: Tre pågrepet i Iran for mistanke om spionasje

— Dette er en del av vårt folks respons på angrepene mot al-Aqsa, sier talsmann Hazem Qassam.

Flere titalls ble skadd i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere ved moskeen fredag.

Flere sammenstøt ved al-Aqsa

I løpet av de to siste ukene har nesten 300 palestinere blitt skadd i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker ved moskeen, som ligger på Haram al-Sharif og er et av de helligste stedene innen islam.

Området der moskeen ligger er også hellig for jøder, som kaller det Tempelhøyden.

Øst-Jerusalem ble okkupert av Israel i 1967 og siden annektert. Palestinerne krever byen som hovedstad i en palestinsk stat.

Powered by Labrador CMS