Nyheter

FENGSLET:To søstre fra Bærum som i lengre tid har vært internert i Syria, er fengslet. Bildet er fra Roj-leiren hvor søstrene har vært internert, men viser ikke personene som har tilknytning til Norge.

Terrorsiktede søstre fra Bærum fengslet i Syria

To søstre fra Bærum som i lengre tid har vært internert i Syria, er fengslet, opplyser kilder til NRK.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere kilder i de kurdiske selvstyremyndighetene opplyser til NRK at de to kvinnene er fengslet. Ingen av kildene ønsker å bli sitert med navn.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– De er fengslet, forteller en sentralt plassert person i selvstyremyndighetene til kanalen. Vedkommende ønsker ikke å si noe mer om bakgrunnen for fengslingen.

Kvinnene har holdt til i interneringsleiren Roj nordøst i Syria, nær grensen til Irak. Her er kvinner med tilknytning til IS og deres barn internert.

Også en person i leiradministrasjonen sier til NRK at kvinnene for tiden sitter fengslet.

Rundt 2.500 personer blir holdt i teltleiren, som er styrt av de kurdiske selvstyremyndighetene som har kontroll over området.

Søstrene har sittet inne i minst fire uker. Da NRK var i leiren Roj i starten av desember i fjor, var kvinnene arrestert. NRK var da i kontakt med kilder i området som fortalte dette.

Søstrene satt også fengslet slutten av forrige uke. Kvinnene har til sammen tre barn, som trolig også sitter i det samme fengselet.

De to søstrene er av Politiets sikkerhetstjeneste siktet for deltakelse i en terrororganisasjon. De reiste til Syria i 2013, da de var tenåringer. Der knyttet de seg til IS.

Fikk du med deg denne?: Danmark og Tyskland hentet hjem kvinner og barn fra Syria

Powered by Labrador CMS