Nyheter

ANGREPET: Et bilde fra 2016 viser skipet som ble angrepet før helgen.
ANGREPET: Et bilde fra 2016 viser skipet som ble angrepet før helgen.

Storbritannia kaller Irans ambassadør inn på teppet etter skipsangrep

Den britiske regjeringen anklager Iran for å stå bak et angrep på et tankskip i Omanbukta og har kalt landets ambassadør inn på teppet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Storbritannia, Romania, USA og Israel anklager alle Iran for å ha stått bak fredagens angrep som kostet en brite og en rumener livet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Irans ambassadør er kalt inn til møte i forbindelse med angrepet, opplyser Storbritannias utenriksdepartement i en uttalelse.

Iran nekter for å stå bak angrepet på det japanskeide tankskipet som er registrert i Liberia. Skipets operatør Zodiac Maritime er eid av den israelske shippingmagnaten Eyal Ofer.

– Påstandene til den britiske og amerikanske utenriksministeren er grunnløse og en politisk provokasjon som vi på det sterkeste fordømmer, sier en talsperson for iransk UD, Sareed Khabibzadeh.

Han varslet samtidig at Iran vil svare på alt av eventuelle tiltak som blir rettet mot landet.

Det har vært gjentatte angrep på kommersiell skipstrafikk i regionen de siste årene, men torsdagens angrep er det første med et bekreftet dødelig utfall.

Ifølge Israel ble skipet angrepet med en drone, noe som bekreftes av en amerikansk tjenestemann som uttaler seg anonymt.

De amerikanske marinefartøyene USS Ronald Reagan og USS Mitscher fulgte Mercer Street til en trygg havn etter angrepet.

Powered by Labrador CMS