Nyheter

DEMOSTRANT: En gruppe mennesker demonstrerer utenfor Irans ambassade i Berlin i Tyskland etter at Iran henrettet demonstranten Mohsen Shekari.

Iran svartelister britiske forsvarstopper

Iran svartelister 32 personer som svar på at Europa innfører nye strenge sanksjoner mot landet. Blant dem er flere britiske forsvars- og etterretningssjefer.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Talsmann for Irans utenriksdepartement, Nasser Kanani, kunngjorde sanksjonene under sin ukentlige pressekonferanse mandag, hvor han beskyldte europeere og briter for å «blande seg inn i Irans innenrikspolitikk».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Blant de 32 sanksjonerte personene er sjefen for britiske MI5, Ken McCallum, og britenes forsvarssjef Tony Radakin.

Også nåværende og tidligere medlemmer av Parlamentet og organisasjonen Tony Blair Institute for Global Change er på lista, i tillegg til flere tyske politikere og selskaper.

Storbritannia og Tyskland har vært spesielt tydelige i sin kritikk av Irans behandling av demonstranter, som har protestert mot landets behandling av kvinner etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt i midten av september.

Det franske satiremagasinet Charlie Hebdo og den persiskspråklige avdelingen av Radio Free Europe er også sanksjonert.

De som er på sanksjonslista, kan ikke reise til Iran, og deres eventuelle eiendeler i landet blir fryst. Ifølge Kanani trer sanksjonene i kraft umiddelbart.

Powered by Labrador CMS