Nyheter

FLYANGREP: To amerikanske F-15-fly, som vist over under en demonstrasjon utenfor Moskva i 2011, ble brukt for å gjennomføre angrepene.

USA angrep iranske mål i Syria

Ni personer ble drept som følge av angrepet, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske militæret utførte onsdag flyangrep mot mål de mener ble brukt av den iranske Revolusjonsgarden øst i Syria.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) døde ni personer av angrepene.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin ble angrepet utført med to F-15-fly og er et svar på angrep mot amerikanske styrker den siste tiden.

Flyangrepet er det andre fra USA de siste ukene.

Styrker fra USA og deres allierte har blitt angrepet minst 40 ganger i Syria og Irak siden begynnelsen av oktober, samtidig som spenningen i regionen øker på grunn av krigen mellom Israel og Hamas. 45 amerikanske soldater har blitt skadet.

Angrepene mot amerikanske styrker må ta slutt, sier Austin.

– Dersom Irans stedfortredere fortsetter sine angrep mot amerikanske styrker, vil vi ikke nøle med å ta ytterligere skritt for å beskytte våre folk, sier forsvarsministeren.

Tre ikke-syriske, pro-iranske krigere ble onsdag drept i et israelsk angrep rettet mot Hizbollah, som støtter Iran, i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus, ifølge SOHR.

Syriske luftvernstillinger ble også rammet, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Powered by Labrador CMS