Nyheter

HYLLET: Den iranske generalen Qasem Soleimani (t.v. på plakaten) ble hedret under fredagsbønn 17. januar 2020 i i stormoskeen Imam Khomeini i Irans hovedstad Teheran.
HYLLET: Den iranske generalen Qasem Soleimani (t.v. på plakaten) ble hedret under fredagsbønn 17. januar 2020 i i stormoskeen Imam Khomeini i Irans hovedstad Teheran.

Israelsk avis hacket på årsdagen for attentatet på iransk general

Jerusalem Posts nettside ble hacket natt til mandag med en illustrasjon knyttet til den iranske generalen Qasem Soleimani, på årsdagen for drapet på ham.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsiden på avisens nettsted ble natt til mandag erstattet med et bilde som viste en rakett som skytes ut fra en ring på en finger – en ring som knyttes til Soleimani som ble drept i et amerikansk droneangrep i Irak for to år siden mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bildet inkluderte også et eksploderende mål for en nylig iransk militærøvelse mot det som var laget til å se ut som atomreaktoren i Dimona i Israel. «Vi er så nær dere at dere ikke tenker på det», sto det på hebraisk og engelsk.

Ingen gruppe hadde natt til mandag påtatt seg ansvar for å ha stått bak hackingen, men Iran har lovet at drapet på Soleimani skal hevnes. Avisen selv bekrefter at den ble utsatt for et nettangrep.

Les også: Maktkamp i Iran blottlegges i hemmelig lydopptak

Israelske myndigheter hadde heller ikke kommentert saken i nattetimene, men hackerangrepet skjedde etter at Israels tidligere militære etterretningssjef i slutten av desember offentlig erkjente at Israel var involvert i drapet på Soleimani.

Heller ikke iranske myndigheter hadde uttalt seg om saken natt til mandag.

Powered by Labrador CMS