Nyheter

MILITS: Krigere fra Badr-militsen ved frontlinjen mot IS. På denne tiden, i 2015, kjempet de sammen med vestlige styrker. Nå når IS stort sett er nedkjempet, ønsker slike militser at vestlige styrker skal forlate landet.

– Norske styrker må komme seg ut av landet

En rekke iransk-støttede militser i Irak ønsker at landet skal bli helt fritt fra vestlige styrker.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Norske styrker må komme seg ut av landet. Styrkene kom hit for å trene de irakiske styrkene, og nå er Irak frigjort og det er ingen behov for utenlandske styrker her lenger.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det sier Ahmed Baktash, kommandant i Badr-militsen, til VG.

Avisen skriver at militser som Badr tidligere samarbeidet med vestlige styrker. Målet var å nedkjempe IS. I dag er norske styrker i Irak for å sørge for vakt og sikring av flybasen Ain al-Asad.

Badr-militsen er bare en av flere Iran-støttede militser som ønsker vestlige styrker bort. Flere er beskyldt for å angripe amerikanske styrker. Badr-militsen har aldri innrømmet å stå bak disse angrepene, slik andre grupper har gjort. Men en annen kommandant, Ahmed Jeaz Hussein, er likevel tydelig i hans tilnærming til USA.

– USA er en like stor fiende for oss som Den islamske staten (IS), sier Ahmed Jaez Hussein.

Tirsdag ble flybasen Ain al-Asad angrepet. To droner med eksplosiver ble skutt ned i nærheten av basen. Les mer her!

Powered by Labrador CMS