Alle rekrutter som ankommer KNM Harald Haarfagre testes for COVID-19 av Forsvarets Sanitet (FSAN). I tillegg blir også utvalgte ansatte og vernepliktige testet.

99,8 prosent av over 1.200 rekrutter ved Madlaleiren testet negativt for korona

Av 1.212 rekrutter og ansatte som er testet for koronasmitte ved Madla-leiren i Stavanger, har to fått påvist smitte, mens en er mistenkt smittet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I alt er 872 rekrutter ved rekruttskolen KNM Harald Haarfagre, 60 personer fra Forsvarets sanitet samt 280 ansatte og vernepliktige som forventes å være i kontakt med rekruttene, testet.

For 1.210 personer er testen negativ, opplyser Forsvaret. To rekrutter har testet positivt, mens det foreligger klinisk mistanke mot en tredje rekrutt.

Alle som har vært i nærkontakt med de aktuelle rekruttene, er satt i karantene, opplyser Forsvaret.

Forberedt før innrykk

Tidligere denne uken ble det kjent at flere personer på rekruttskolen i Stavanger satt i isolasjon etter å ha fått positivt utslag for koronavirus på en hurtigtest.

KNM Harald Haarfagre, som også omtales som Madlaleiren, er Norges største militære rekruttskole. Hurtigtestene ble tatt i forbindelse med at 900 rekrutter ankom leiren søndag.

Ansatte på Madla tok kontakt med ungdommene før ankomst, og gav dem informasjon om hvordan de skulle forberede seg til innrykk.

– De ringte og fortalte om tiltak jeg var nødt til å tenke på før jeg kommer. Vi bør ikke være så mye ute av huset. Og vi skal helst ikke jobbe noe særlig, og unngå store forsamlinger, sier 19 år gamle Jonas Halvorsen til Forsvarets forum.

Flere smitteverntiltak

Et av tiltakene Forsvaret har iverksatt er å nekte rekruttene å forlate leiren i løpet av skolens åtte uker. Det betyr at ingen får dra hjem før rekrutten er over.

Een gymsal var også gjort om til teststasjon av Covid-19. Her skulle alle 900 rekrutter testes for viruset umiddelbart når de ankom i busser til Madla.

Testingen var sett ut som et pilotprosjekt for Norge. Madlaleiren, Forsvarets sanitet, Folkehelseinstituttet og Stavanger kommune samarbeider for å kartlegge smitteandelen.

Powered by Labrador CMS