Nyheter

OPPTAK: Kandidater på FOS Sommer 2019 må komme seg gjennom varierte hinder uten å skade 'pasienten' de har med i en selvbygget båre.
OPPTAK: Kandidater på FOS Sommer 2019 må komme seg gjennom varierte hinder uten å skade "pasienten" de har med i en selvbygget båre.

Over 1.000 personer skal konkurrere om 300 skoleplasser hos Forsvaret

Nærmere 1.100 kandidater skal kjempe om 300 skoleplasser under Forsvarets opptak og seleksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Opptaket varer fram til 8. juli, og det gjennomføres for blant annet de som ønsker å ta en bachelorutdanning og årsstudium ved Forsvarets høyskole, skriver Forsvaret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Opptaket er viktig for Forsvaret og er essensielt for at vi skal klare å utdanne nok personell til avdelingene våre. Vi har planlagt og jobbet hardt for å få til et opptak som gir kandidatene muligheten til å vise seg fram, og som tar hensyn til pandemien, sier sjef oberstløytnant Stein Garang ved Forsvarets opptak og seleksjon.

Les også: Nå kan det bli slutt med dette på sesjon

Opptaket gjennomføres på militærleiren Sessvollmoen, som ligger like ved Gardermoen, og det består av flere deler hvor kandidatene først må gjennom en rekke psykologiske og fysiske tester, medisinske undersøkelser og intervjuer.

Kandidatene som består den første delen av opptaket, skal deretter gjennomføre en seleksjonsøvelse.

Les også: Vernepliktige Sara (19) deltok på Nato-toppmøte

Powered by Labrador CMS