Nyheter

HEDRET: Jakob Strandheim (101) var en del av Shetlandsgjengen under 2. verdenskrig. 25. september ble han hedret med egen minnestein.

Krigsveteran (101) hedret for sin innsats i Shetlandsgjengen

Jakob Strandheim ble hedret med egen minnestein i Fjordparken på Rong i Øygarden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 25. september ble krigsveteran Jakob Strandheim (101) hedret med egen minnestein til hans ære.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Strandheim ble hedret for sin innsats i Shetlandsgjengen, hvor han hadde 54 turer over Nordsjøen under andre verdenskrig, står det på Forsvaret sine sider.

– Forsvaret er veldig takknemlig for at befolkningen her i Øygarden har tatt initiativ til å reise dette flotte monumentet. Vi håper at dette i lang tid fremover vil inspirere ungdommer og andre til å stå opp og kjempe hvis det igjen skulle bli krevet, sier orlogskaptein Lasse Hiis Bergh i pressemeldingen.

Med på seremonien var også avgangskullet fra Sjøkrigsskolen og KNM «Hitra». Avgangskullet ga Strandheim militær «coin».

– Det var utrolig kjekt å se KNM «Hitra» atter en gang. Jeg var jo nestkommanderende på fartøyet og hadde 44 av turene mine bare på den båten. At Sjøforsvaret var til stede, og kadettene gav meg en coin, gjorde seremonien spesiell, forteller krigsveteranen.

Les også: Hitra kom hjem

Rettelse: I denne saken stod det først at Strandheim hadde gjort en innsats i Shetlandskrigen. Det er feil. Han var medlem av Shetlandsgjengen. Feilen ble rettet 04.10.2021, klokken 11.

Powered by Labrador CMS