Nytt om navn

NY JOBB: Arne Christian Haugstøyl blir direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) fra 2. juli 2024.

Tirsdag får NSM ny sjef

Arne Christian Haugstøyl tar over etter Lars Christian Aamodt, som har vært midlertidig direktør siden januar.

Publisert Sist oppdatert

2. januar ble generalmajor (p) Lars Christian Aamodt utnevnt til  interimsdirektør i Norsk sikkerhetsmyndighet (NSM) for seks måneder. 

24. mai ble Arne Christian Haugstøyl utnevnt til ny direktør i NSM av kongen i statsråd. Tirsdag tar han over stafettpinnen etter Aamodt.

– Regjeringen er veldig fornøyd med at Arne Christian Haugstøyl tar på seg dette viktige samfunnsoppdraget med å lede NSM de neste årene, uttalte justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl i en pressemelding da Haugstøyl ble utnevnt.

Haugstøyl er politiutdannet og har ifølge pessemeldingen mesteparten av sin erfaring fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Før det arbeidet han i flere år i ulike stillinger og roller som politibetjent i Oslo politidistrikt. Nå kommer han fra stilling som gruppeleder i sikkerhetsrådgivningsselskapet Advansia AS.

 Aamodt ble interimsdirektør i NSM fordi den forrige direktøren, Sofie Nystrøm, gikk av etter at det ble avslørt at NSM hadde inngått en ulovlig låneavtale på 200 millioner kroner.

Låneavtalen ble inngått med selskapet Norwegian Property i forbindelse med leie av et bygg på Fornebu. Offentlige etater som NSM har ikke lov til å inngå låneavtaler.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS