Nyheter

Prinsesse Ingrid Alexandra får egen adjutant

Kapteinløytnant Fredrik Ness Engh fra Sjøforsvaret er utnevnt i statsråd til prinsessens første adjutant.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsessen har de siste ukene lært om Forsvaret, både på besøk hos spesialstyrkene og på tur med jagerflyet F-16. I tillegg har forsvarssjefen allerede planen klar for 18-årsdagen hennes i januar. Da skal det salutteres fra Forsvarets batterier.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Utnevnt i statsråd

Ved årsskiftet skal hun også få sin egen adjutant.

«Beordring av kapteinløytnant Fredrik Ness Engh som adjutant fra Sjøforsvaret for Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra. Beordringen får virkning fra 1. januar 2022, for en periode på tre år, med mulighet for forlengelse».

Dette kunngjorde regjeringen etter statsråd fredag 17. desember.

Kapteinløytnant Ness Engh blir prinsessens første adjutant på starten av nyåret. I januar blir prinsessen myndig.

Nummer to i arverekken

Ingrid Alexandra er den første kvinnen i arverekken etter at kvinner og menn ble likestilte som arverettigede i 1990. Hun er nummer to i arverekken til tronen, etter sin far, kronprins Haakon.

Adjutantstaben består av ni adjutanter og en leder. Det er tre overadjutanter til kongen fra hver av de tre grenene i Forsvaret og seks adjutanter fordelt på kongen og kronprinsen.

Det er ikke mulig å søke på jobben som adjutant, ifølge kongehusets nettsider. Det er en jobb man blir forespurt om å ta.

Powered by Labrador CMS