Nyheter:

Ingen blir korona-permittert i Forsvaret

​– Vi behøver alt personell i den situasjonen landet er i, sier Forsvarets personelldirektør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange opplever nå permitteringer og varsel om permitteringer fra sine arbeidsplasser. Nav opplever også en eksplosjon i antallet arbeidsledighetssøknader. Men så langt har ingen forsvarsansatte fått varsel om dette.

I situasjoner som nå, der Forsvaret løser sine faste oppgaver i tillegg til å yte støtte til det sivile samfunnet, er ikke permitteringer et tema. Vi behøver alt det personellet vi har tilgjengelig. Det slår personelldirektør Tom Simonsen fast overfor Forsvarets forum.


I situasjoner som nå, der Forsvaret løser sine faste oppgaver i tillegg til å yte støtte til det sivile samfunnet, er ikke permitteringer et tema

 

Stiller ikke til intervju

Flere bedrifter som leverer tjenester til Forsvaret har imidlertid både startet permitteringer eller sendt ut varsel. En av disse er ISS Facility Services som har permittert og sendt ut permitteringsvarsel til 2500 ansatte. ISS har mange ansatte som vasker for Forsvaret. ISS pressekontakt Ronny Pettersen henviser Forsvarets forum til Forsvarets logistikkorganisasjon for spørsmål rundt renholdstjenestene som de leverer. Forsvarets logistikkorganisasjon ønsker ikke å stille til intervju, og henviser videre til Forsvarsdepartementets kommunikasjonsenhet.

Der opplyser talsmann Per-Thomas Bøe at man ikke merker noe til ISS sine permitteringer, men at man har fått færre renholdere enn normalt på grunn av karantenebstemmelsene. 

– Likevel utføres normalt renhold, sier Bøe.


Har ikke krevet forsterket renhold

Forsvarets forum har bedt om å få intervjue fagfolk i Forsvarets logistikkorganisasjon om renholdet i Forsvaret under koronakrisen, men blir henvist til kommunikasjonsenheten som «koordinerer svarene».

– Forsvaret krever ikke forsterket renhold generelt sett. Hver avdeling har mulighet til å melde inn behov, så langt virker det som om forsterket renhold av berøringsflater utføres av brukerne selv ut fra deres egen vurdering, heter det i en uttalelse fra kommunikasjonsenheten.

De skriver også at Forsvaret er i god dialog med ISS.

– De kan tilby blant annet smittevernlag for desinfisering. Avdelingene i Forsvaret er gjort kjent med dette, så langt har det ikke vært behov for tjenesten, svarer kommunikasjonsenheten via talsmann Per-Thomas Bøe.


Powered by Labrador CMS