Nyheter

ØDELEGGELSER: Odesa er en av byene som skal ha blitt angrepet igjen langfredag. Bildet er tatt i havnebyen etter et tidligere russisk angrep 23. februar i år.

Ukraina: – Store ødeleggelser etter nye angrep

Russiske angrep har igjen ført til store skader på infrastruktur i Ukraina, opplyser ukrainske myndigheter. I Odesa ble fem personer såret i et rakettangrep.

Publisert

En 15 år gammel gutt er blant de sårede etter et russisk mot havnebyen, sier ordfører Hennadij Trukhanov. Han sier to raketter ble skutt ned av luftvernet, men vrakdelene landet på gater og bygninger.

Flyalarmen gikk over hele landet fredag, og omfattende russiske angrep førte igjen til store skader på infrastrukturen, opplyser myndighetene. 

Energidepartementet sier angrepene var spesielt rettet mot kraftverk, men at nødetatene jobber for å redusere skadevirkningene. Kraftverk både vest og sentralt i landet ble rammet, opplyser energiselskapet Ukrenergo.

– Fiendes hovedmål for raketterroren er energisektoren vår, sa president Volodymyr Zelenskyj i sin kveldstale langfredag. Der gjentok han nok en gang at Ukraina trenger internasjonal hjelp til å styrke luftforsvaret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I et intervju med amerikanske Washington Post publisert fredag kveld norsk tid, uttalte den ukrainske presidenten følgende: 

– Hvis vi ikke får støtte fra USA, betyr det at vi ikke har noe luftvern, ingen Patriot-raketter, ingen jammere for elektronisk krigføring og ingen 155-millimeters artillerigranater.

Powered by Labrador CMS