Nyheter

MISSILTEST: Folk i Sør-Koreas hovedstad Seoul kunne overvære Nord-Koreas missiloppskyting på TV.

Nord-Korea skjøt opp nytt hypersonisk missil

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en vellykket prøveoppskyting av et nytt missil.

Publisert

Nord-Korea melder at de har gjennomført en vellykket prøveoppskytning av et nytt hypersonisk missil med fast brennstoff.

Ifølge den nordkoreanske avisa Rodong Sinmun dreier det seg om et mellom- til langdistansemissil.

Landets leder Kim Jong-un overvar oppskytningen, skriver avisen. Han lovpriser raketten som et strategisk våpen som viser den «absolutte overlegenheten» til Nord-Koreas militærteknologi.

Ifølge Kim har landet bygget om alle sine taktiske, operative og strategiske missiler med ulik rekkevidde til å gå på fast brennstoff.

Alle missilene kan også utstyres med atomstridshoder, opplyser han.

Tirsdag meldte sørkoreanske og japanske myndigheter at Nord-Korea hadde skutt opp et ballistisk missil. Ifølge det sørkoreanske forsvaret skjedde oppskytningen på østkysten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Oppskytningen er fordømt av land som Sør-Korea, Japan, USA og Storbritannia.

Den føyde seg inn i rekken av våpentester som har hevet spenningen i regionen. Dette var den første kjente oppskytningen siden 18. mars. Da var Nord-Koreas leder Kim Jong-un til stede under en øvelse med artillerisystemer som skal kunne nå Sør-Koreas hovedstad Seoul.

Powered by Labrador CMS