Nyheter

FORSVARSMINISTRE: Ukrainas forsvarsminister Oleksii Reznikov (t.v.) og Sverige forsvarsminister Peter Hultqvist signerte tirsdag en ny avtale om forsvarssamarbeid.

Ukraina og Sverige undertegnet avtale om forsvarssamarbeid

Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist tok tirsdag i mot sin ukrainske motpart Oleksii Reznikov i Stockholm. De to signerte en ny samarbeidsavtale og diskuterte det spente forholdet til Russland.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsministrene var enige om at Russland er en fare for Ukraina og europeisk sikkerhet. Hultqvist understreket også Sveriges solidaritet med Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– I lengre tid har vi sett varig russisk styrkeoppbygging og aktivitetsnivå i Arktis, så vel som i Østersjøen og Svartehavet. Store og kompliserte øvelser der militære styrker med tusenvis av soldater flyttes over store avstander er eksempel på det økte russiske militære nærværet, sa Hultqvist, ifølge nettsidene til den svenske regjeringen.

Russland har på sin side hevdet at Nato og Vesten er en sikkerhetstrussel.

Avtalen om forsvarssamarbeid innebærer blant annet at Sverige og Ukraina skal utveksle informasjon og samarbeide om å utdanne og trene soldater. Den erstatter en tidligere avtale fra 2001.

Reznikov tok også opp migrantkrisen på Hviterusslands grense mot Polen. I høst forsøkte flere tusen migranter fra Midtøsten å ta seg over grensen og inn i Europa. Europeiske ledere anklagde Hviterussland for å ha hentet migrantene for å bruke dem i en form for «hybridkrig» mot Europa.

– Det hviterussiske regimet bruker mennesker på en kynisk måte for å oppnå sine mål og splitte Europa, sa Reznikov.

Les også: Vesten skjerper sanksjonene mot Hviterussland

Powered by Labrador CMS