Nyheter

KYSTVAKTEN: KV Tor i Sognefjorden i 2022. Illustrasjonsfoto.

Savnede i skjærgårdsjeep fikk hjelp av Kystvakten

Fisketuristene var værfaste på en holme ved Bømlo i Sunnhordland.

Publisert

Mandag kveld og natt til tirsdag deltok Kystvakten i en redningsaksjon ved Bømlo.

– KV Tor ble klokken 23.45 beordret til On Scene Commander av HRS, som ansvarlig fartøy på stedet for ledelse av redningsaksjonen, sier Øyvind Andersen i Operasjonsavdelingen CG3 hos Kystvakten, til Forsvarets forum.

Aksjonen er omtalt i flere medier.

KV Tor søkte både i sjøen og langs land etter turistene sammen med flere sivile fartøy og redningsskøyter, opplyser Andersen videre.

Han forteller at turistene ble funnet i god behold 07.45 tirsdag morgen. KV Tor sin hurtiggående patruljebåt fraktet dem til land.

– Båten tilhørende turistene ble funnet og fraktet til land av KV Tor sin arbeidsbåt, sier Andersen.

Hovedredninssentralen skrev på X tirsdag morgen at de søkte etter savnede i en hvit skjærgårdsjeep. Se meldingen nederst i saken.

Redningsaksjonen etter tre savnede tyske menn foregikk i hele natt, skriver NRK, og legger til at det var et redningshelikopter fra Sola som først lokaliserte de savnede.

Heldigvis skal altså turistene nå være i god form, selv om overnattingen nordvest for Bømlo kanskje ikke ble helt slik de hadde forestilt seg.

– Der har de ligget godt i le for det fæle været som har vært, sier Torgeir Espedal, redningsleder ved Hovedredningssentralen til NRK.

Turistene hadde gjennom natten gjort seg opp en nødbivuakk, og da de ble funnet av redningsmannskapene hadde de dratt frem fiskeutstyret, ifølge NRK.

KV Tor tilhører Indre kystvakt (IKV) og er et av fem fartøy i Nornen-klassen. Klassen ble satt i drift i perioden 2006-2008.

Powered by Labrador CMS